Om Broson Wheels

Broson Wheels erbjuder bland annat hjul och däck till ”Off-highway”-fordon. Via våra Wheelcenter monterar vi däck och fälgar från flera av branschens ledande tillverkare. Låt oss på Broson Wheels bli din trygga däckleverantör.

Vi levererar och monterar entreprenaddäck, lantbruksdäck och däck för skogsmaskiner, ATV och truckar mm. Vi har däck och fälg till de flesta maskiner inom lantbruk, skogsbruk och på industri- och entreprenadsidan.

Komplett däckleverantör inom off-highway

Förutom däck och fälg tillhandahåller vi även axlar och bromsar till påhängsfordon. Axlarna tillverkar vi själva, alternativt så utvecklar vi dem tillsammans med några av världens ledande producenter. Lägg därtill kulkopplingar, vinschar och stödben/hjul för personbilssläp samt ett brett utbud av reservdelar och tillbehör inom alla våra olika produktområden.

Försäljning i Vårgårda, Göteborg, Örebro & Tyresö

I Vårgårda finns förutom försäljning och lager även administrationen och huvudkontoret. Vi har försäljningskontor i Göteborg, Örebro samt Tyresö.
Försäljningsmarknaderna finns i huvudsak i Norden, Baltikum och övriga norra Europa.

Företaget Broson har anor från 1940-talet, då man började tillverka vagnar och cykelkärror, för att senare ägna sig åt import av stålrör och profiler. En gren av företaget började även senare tillverka och importera hjulaxlar, däck och fälgar. Det är bakgrunden till Broson Wheels AB.

Montering & snabba leveranser

Vi på Broson är alla beredda att dagligen göra allt för att vinna ditt förtroende. Det kan handla om alltifrån att ta hand om din förfrågan och ge förslag på kundunika lösningar till egen montering och snabba leveranser.
Givetvis garanterar vi hög produktkvalitet, servicegrad och leveranssäkerhet – men det absolut viktigaste för oss är ett stort personligt engagemang och ansvarstagande. Vi ger oss inte förrän vi gjort våra kunder helnöjda – det är vårt absoluta mål.

Det är en inställning, en attityd, som genomsyrat vårt företag i alla år och som vi hoppas kunna få bevisa för dig också.

Affärsidé

Broson Wheels AB skall vara en ledande leverantör av däck, fälgar, hjul och tillbehör till lantbruks-, skogsbruks,- industri- och entreprenadfordon samt av axlar och bromsar till påhängsfordon.

Ledorden för verksamheten skall vara kvalitet, service och flexibilitet.